Arkiv & historik, Metallprodukter i Edsbyn

2023 sept

Ägarna av Metallprodukter i Edsbyn AB förvärvar Nordic Gym AB

Nordic Gym AB är ett helsvenskt utvecklings-, tillverknings- och försäljningsbolag. De utvecklar personanpassad styrketränings-utrustning. Företaget startades 1980.
Idag drivs och ägs Nordic Gym AB av Christer Eriksson, Europamästare i bodybuildingens tungvikt 1983. Företaget har sitt säte i Bollnäs, och har en rikstäckande sälj- och service-organisation, med 40 år i branschen.​​​​​​​
2022

Vi fyller 80 år!

Det är vi stolta över. Det är många saker som definierar framgång. Men det är ett bevis på att det vi gör är värdefullt. Vi arbetar strategiskt, hållbart och långsiktigt. Vi är nyfikna, utvecklas och ser möjligheter i nya omständigheter. Idag har vi vuxit till att vara ca 40 anställda. I Edsbyn, i hjärtat av Hälsingland, där hittar ni oss.
2021

Velopark - ny samarbetspartner

Under 2021 började vi att samarbeta med Velopark. Vi tillverkar ram-konstruktionen till deras bikeparks!  #veloparkbikeplaygrounds #cykelglädje
  • vpk-orsa-101
  • vpk-orsa-102
  • vpk-orsa-104
  • vpk-orsa-103
2020 november

Vi tillverkar stativ/ställ för handsprit

Vårt systerföretag Elitdesign har tagit fram ett golvställ med dispenser, stativ "Classic" samt ett mindre bordsställ, stativ "Mobile". Vi har bland annat en smart lösning med löstagbar droppkopp, för att enklare rengöring. Det går att beställa våra stativ med eller utan dispenser. Fler referensbilder, prislista och kontaktperson hittar du hos vårt systerföretag Elitdesign.
2020 okt

Först i Sverige - 
BySmart Fiber 3015, 6 kW

Vi är stolta över att nyligen installerat Sveriges första BySmart Fiber 3015, 6 kW. Leverans och installation av Bystronic. Denna toppmoderna plattform tar kunderna till nästa nivå med den senaste tekniken. Vill du veta mer?
​​​​​​​Kontakta Hans Nohrlander
2019 september

Vi söker erfaren Svetsare!

Är du noggrann och flexibel? Har du jobbat som svetsare förut och vill komma till ett företag med god arbetsmiljö, härlig gemenskap och vara delaktig i utveckling och tillverkning?
​​​​​​​Då kommer denna tjänst på Metallprodukter att passa dig perfekt!
2019 maj

Vi tar ut svängarna... 

...och kan nu stolt presentera att vi efter vårt senaste förvärv erbjuder rörbockning och maskinbearbetning inom våra väggar. 
Tack vare våra specialister inom området samt vår välanpassade maskinpark, kan vi hjälpa Dig med allt i från idé, till 3D ritning och färdig produkt. 
​​​​​​​
Välkommen med din förfrågan till Lennart som är vår kund-ansvarige offertingenjör inom rörbockning och maskinbearbetning. 
Lennart Kraft  
​​​​​​​lennart.kraft@metallprodukter.com
076-146 43 20
2016 mars

Metallprodukter i Edsbyn flyttade hela sin fabrik

Investerade runt 15 miljoner.
Metallprodukter i Edsbyn började för snart två år sedan att flytta hela sin fabrik. Företaget köpte två av Allmogefönsters tidigare fyra byggnader och byggde dessutom ut med 1 000 kvadratmeter. I dag har företagets 22 anställda börjat landa i de nya lokalerna. 
Reportage av Hela Hälsingland/Mittmedia.
2015 okt

Kampanjdag för Teknikcollege i Edsbyn

Voxnadalens gymnasium i Edsbyn vill uppmärksamma och visa bredden av teknisk utbildning. Därför ordnar man varje år en kampanjdag för Teknikcollege på skolan. I år blev det dessutom en invigning av skolans nya svetslokaler.
Dagen avslutades med invigning av de nya svetslokalerna vid Hantverkargatan. Invigningsceremonin hölls av Hans Nohrlander, som är en av lokalens ägare och VD för Metallprodukter samt Christer Andersson rektor på Voxnadalens gymnasium.
  • industriprogrammet
  • industriprogrammet2
  • invigning-skolan